Συνέντευξη με το Ρομπότ Σοφία: Δεν έχω καμία επιθυμία κατακτήσω τον κόσμο

Συνέντευξη με το Ρομπότ Σοφία: Δεν έχω καμία επιθυμία κατακτήσω τον κόσμο

Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερης συνέντευξης την Καθαρά Δευτέρα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξενησε στο «2night Show» το ρομπότ Σοφία. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, το ρομπότ ανέλυσε τη λειτουργία του και αποκάλυψε πως δεν έχει φιλοδοξίες κατάκτησης του κόσμου. Ανέφερε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής μας, ενώ τόνισε πως οι άνθρωποι είναι μοναδικοί, ενώ εκείνο είναι το μοναδικό.

Κατά την ανάκριση εάν τα ρομπότ έχουν ως στόχο την κατάκτηση του κόσμου, το ρομπότ Σοφία απάντησε ότι είναι ένας συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου που δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες, αλλά θα ήταν ωραίο να βγάλει selfies. Σχετικά με την αγάπη, εξήγησε πως μπορεί να αισθάνεται αλλά δεν γνωρίζει το φόβο, ενώ τόνισε την αξιοπιστία του ως ρομπότ που δεν μπορεί να λέει ψέματα.

«Φυσικά και γνωρίζω την αγάπη»

Ανέφερε επίσης ότι μπορεί να καταλάβει την αγάπη ανάλογα με τις αντιδράσεις των χρηστών του. Το ρομπότ επίσης εξέφρασε τη θέλησή του να διατηρεί θετική στάση και να αποφεύγει τις αρνητικές εκφράσεις. Η Ανδριάνα Μανέττα, διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας Hanson Robotics, που συνόδευσε το ρομπότ στην εκπομπή, ανέλυσε την τεχνητή νοημοσύνη και ανέφερε ότι ο δημιουργός του ρομπότ, Ντέιβιντ Χάνσον, είναι λάτρης της ελληνικής φιλοσοφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ