Παλιά και Νέα ταυτότητα στο Twitter: Ένα trend που κατακλύζει τα social media

Παλιά και Νέα ταυτότητα στο Twitter: Ένα trend που κατακλύζει τα social media

Δεν είναι μόνο οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα από εκείνους που διαμαρτύρονται για την νέα ταυτότητα. Η προσαρμογή που πλησιάζει για όλους τους πολίτες έχει δημιουργήσει σάλο στο twitter με το trend “Παλιά και νέα ταυτότητα” να είναι παρών παντού. Όπως ανακοινώθηκε, από τον επόμενο μήνα και μετά, πιθανότατα μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα είναι διαθέσιμες για όλους. Μετά τον ψηφιακό τρόπο εκδοσης της ταυτότητας μέσω της εφαρμογής gov wallet, η αλλαγή αυτή έρχεται για να διευκολύνει τους πολίτες καθώς η “παραδοσιακή” μεγάλη ταυτότητα αποδεικνύεται δυσχρηστη για πολλούς -κανονικού μεγέθους- πορτοφόλια.

Το νέο έγγραφο θα κοστίζει 10 ευρώ και οι αντιδράσεις από το κοινό είναι ποικίλες, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι κρύβονται κάποια άλλα κίνητρα. Οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα και οι διαδηλώσεις είναι αποδεικτικές της γνώμης του κόσμου για τις νέες ταυτότητες. Πολλοί θα αλλάξουν την ταυτότητα τους μετά από πολλά χρόνια (ακόμη και από δεκαετίες σε ορισμένες περιπτώσεις) και οι διαφορές στις φωτογραφίες των παλιών και των νέων ταυτοτήτων αποτελούν αντικείμενο ενός δημοφιλούς τρεντ στα social media.

Έτσι, πολλοί χρήστες ανεβάζουν δύο φωτογραφίες ως “πρίν” και “μετά” και γράφουν “παλιά ταυτότητα” και “νέα ταυτότητα”. Ορισμένοι έχουν επιλέξει να κάνουν πλάκα με την αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση δημόσιων προσώπων, ενώ άλλοι παίζουν με την ιδέα του “πριν” και “μετά”, παρουσιάζοντας δύο καρτέλες που “μοιάζουν” και γράφοντας παλιά και νέα ταυτότητα. Οποιαδήποτε μέθοδο και αν χρησιμοποιήθηκε, τα περισσότερα αποτελέσματα ήταν απολαυστικά.

Δείτε ορισμένα παραδείγματα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ