Κωστάς Τσουρός για την υπόθεση Στανκογλού-Χρηστίδου: Να τελειώνει ο λόγος “επειδή έχεις παιδιά δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ό,τι θέλουμε”

Κωστάς Τσουρός για την υπόθεση Στανκογλού-Χρηστίδου: Να τελειώνει ο λόγος “επειδή έχεις παιδιά δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ό,τι θέλουμε”

Ο Κώστας Τσουρός σχολίασε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Γιάννης Στάνκογλου και η Σίσσυ Χρηστίδου είναι ζευγάρι, εκφράζοντας τη δική του άποψη. Σύμφωνα με το “Ακόμα δεν είδες τίποτα”, ο δημοσιογράφος κατακρίνει τον Στάνκογλου που ζητά συγγνώμη για τα δημοσιεύματα εξαιτίας των παιδιών του. Σχολιάζοντας το θέμα, ο Τσουρός επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η άποψη πως εάν κάποιος έχει παιδιά, τότε οι άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους.

Στη συνέχεια, προσθέτει:

“Δεν μπορώ να δεχθώ αυτόν τον ισχυρισμό που αναφέρει πως κάποιος έχει παιδιά, κι άρα οι άλλοι δεν μπορούν να κρίνουν ελεύθερα. Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης δεν εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του ατόμου. Καθώς η κριτική μπορεί να είναι διαφορετική, θα ήθελα να τονίσω ότι η υπόθεση τελειώνει εδώ. Δηλαδή, αν οι δύο κύριοι βρίσκονταν σε αυτή τη θέση, πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι τα δημοσιεύματα είναι αβάσιμα. Αυτό αφορά αποκλειστικά αυτούς. Οι υπόλοιποι δεν πρέπει να κρίνουν και να αποκαλύπτουν πράγματα γιατί κάποιος έχει ή δεν έχει παιδιά.”

Παραθέτοντας αναλυτικά τη δήλωση του Γιάννη Στάνκογλου

“Με μεγάλη θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθώ τα τελευταία 3 ημέρες το ότι η προσωπική μου ζωή έχει γίνει αντικείμενο επίκρισης, ακόμη και χλευασμού από τις δημοσιεύσεις των πρωινών σας εκπομπών. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες και άλλα μέσα να εκθέτουν με δηθενές αποκλειστικές ειδήσεις την προσωπική μου ζωή και το ψευδές δεσμό με γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια. Αυτό οδήγησε σε αλλεπάλληλα δυσμενή σχόλια για εμένα στα κοινωνικά δίκτυα, από άτομα που δεν με γνωρίζουν καν. Οι δημοσιογράφοι δεν διασταυρώνουν πλέον τις πληροφορίες τους πριν τις δημοσιεύσουν. Αυτό είναι συγκλονιστικό και αντικανονικό, προκαλώντας μεγάλο κακό στη ζωή μου. Σας ζητώ να αποσύρετε αμέσως τα αναφερθέντα δημοσιεύματα, να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για τον αναστατωμένο χαρακτήρα της κατάστασης και να αναγνωρίσετε την ανυπαρξία του δεσμού που αναφέρετε. Παρακαλώ να θεωρηθεί ως τερματικό σημείο αυτής της ανόητης συμπεριφοράς.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ