Η Τάνια Τσανακλίδου στο “Στούντιο 4”: Προσπαθώ να αποφύγω την κοινωνική ασχήμια. Δε θέλω να έχω πολλή επαφή με τον κόσμο.

Η Τάνια Τσανακλίδου στο “Στούντιο 4”: Προσπαθώ να αποφύγω την κοινωνική ασχήμια. Δε θέλω να έχω πολλή επαφή με τον κόσμο.

Η Τάνια Τσανακλίδου μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο 4” για τη μουσική της πορεία, τις αρνητικές μνήμες που προτίμησε να ξεχάσει και τον έρωτα. Αρχικά ανέφερε: “Παλιά σκεφτόμουν να σταματήσω να τραγουδάω στα 50 μου. Είχα πει ότι δε θα συνεχίσω μετά τα 50, αλλά τελικά ξεκίνησα μια νέα καριέρα ακριβώς στα 50. Αλλάζω συχνά γνώμη, ενώ βλέπω πως είναι λίγο κουραστικό για τους γύρω μου. Μου αρέσει, αλλά κάποια στιγμή οι άλλοι βαριούνται”. Συνέχισε εξηγώντας ότι πλέον δεν δίνει συγκεκριμένο νόημα στα τραγούδια της γιατί στη ζωή της δεν υπάρχουν ερωτικές σχέσεις.

“Δε λέω πια ένα τραγούδι για κάποιον. Έχω περάσει το στάδιο του να εκφράζω συγκεκριμένα συναισθήματα προς κάποιον, γιατί πλέον δεν υπάρχουν αγάπες στη ζωή μου. Ουσιαστικά, δεν τις επιθυμώ ούτε τις χρειάζομαι. Αυτό που μένει είναι η βαθύτερη σημασία και το αντικειμενικό τους. Αυτά τα τραγούδια μιλούν για μένα και εκφράζουν την ιστορία μου”, επεσήμανε. Για τις μνήμες που διάλεξε να ξεχάσει, ανέφερε: “Πιθανότατα ο εγκέφαλός μου έχει επιλέξει να θυμάται μόνο τα ευχάριστα. Όταν έχεις ξεπεράσει το μισό της ζωής σου και νιώθεις ότι ο χρόνος έχει αναδειχθεί ως πολυτέλεια, αντιμετωπίζεις κάθε πράγμα με χαρά και ζεις τη στιγμή. Ξέρεις επίσης ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Κάθε απώλεια και κάθε θλίψη θα περάσουν. Κάθε αντίξοο γεγονός φέρνει σοφία και ώριμη σκέψη. Όσο πιο πολύ χτυπάμε, τόσο πιο έξυπνοι και ώριμοι γίνονται οι σκέψεις μας”.

Όσον αφορά τον έρωτα, η Τάνια Τσανακλίδου δήλωσε ότι:

“Πλέον νομίζω πως η καρδιά μου δεν μπορεί να αντέξει έναν έρωτα-θύελλα, καθώς έχω ζήσει έρωτες με πάθος από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα αισθάνομαι ενθουσιασμένη από τη γαλήνη και την ηρεμία, και δε θα την αντάλλαζα με τίποτα. Ένα ηλιοβασίλεμα με κάνει πολύ ευτυχισμένη. Η μοναξιά είναι διαφορετική από την μοναχικότητα. Η μοναχικότητα είναι επιλογή που με ενδυναμώνει”.

Τέλος, μίλησε για τη “κοινωνική ασχήμια” και το κουτσομπολιό. “Προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ την κοινωνική ασχήμια. Έχω βιώσει καταστάσεις όπου είχα “άσχημη” συμπεριφορά και θυμό. Όλοι έχουμε μια πλευρά που προσπαθούμε να ελέγξουμε. Γι’ αυτό αποφεύγω τις πολλές επαφές με τους ανθρώπους, γιατί αισθάνομαι ότι δεν είμαι ο εαυτός μου, είτε γιατί βρίσκομαι σε καταστάσεις που δεν επιθυμώ, είτε λόγω ανοησίας. Δεν μου αρέσει το κουτσομπολιό. Παρόλα αυτά, είμαι ενεργή στα social media και με εντυπωσιάζει η τοξικότητα που εκδηλώνεται εκεί. Γιατί κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν να αφήσουν τέτοιο αρνητικό αποτύπωμα; Υπάρχει μια συσσώρευση θυμού, που αντί να κατευθυνθεί στους πραγματικούς καταδιωκτές μας, εκδηλώνεται αλλού”, κατέληξε.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ