Έλλη Στάη – μητέρα: Αποχαιρετώντας τη Ρενέ Τσαρλαμπά

Έλλη Στάη – μητέρα: Αποχαιρετώντας τη Ρενέ Τσαρλαμπά

Έλλη Στάη – μητέρα: Δύσκολες στιγμές για τη δημοσιογράφο

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη βιώνει πλέον δύσκολες στιγμές μετά την απώλεια της μητέρας της, Αικατερίνης (Ρενέ) Τσαρλαμπά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Η Ρενέ Τσαρλαμπά, παλαιότερη διευθύντρια στο γραφείο του Αναστάσιου Πεπονή κατά τα χρόνια των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, θεωρείται η “μητέρα” του ΑΣΕΠ. Γεννήθηκε το 1931 στη Λευκάδα. Παντρεύτηκε τον βουλευτή Μάρκο Τσαρλαμπά και απέκτησε δύο παιδιά, τον Σπύρο και την Έλλη. Αφοσιώθηκε με πάθος στη φροντίδα των αναπήρων και ασθενών συμπολιτών της. Κηδεύεται την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 13:30 από τη Μητρόπολη της Λευκάδας.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο παρελθόν, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην οικογένειά της και τη σχέση της με τη μητέρα της. Εξέφρασε τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε καθώς νέα κορίτσι και την εξίσου ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξαν στη συνέχεια.

Η καταγωγή και η αρχή της δημοσιογραφικής καριέρας της Έλλης Στάη

Η Έλλη Στάη γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1954 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Λευκάδα και είναι κόρη του βουλευτή των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά. Απόφοιτη του Αρσακείου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Το δημοσιογραφικό της ταξίδι ξεκίνησε στην εφημερίδα Η Αυγή και συνέχισε στις Μεσημβρινή και Ακρόπολη, ενώ αργότερα εργάστηκε και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ