IFAB: Ο «άγνωστος» παράγοντας του ποδοσφαίρου-Τι είναι και πως λειτουργεί

IFAB: Ο «άγνωστος» παράγοντας του ποδοσφαίρου-Τι είναι και πως λειτουργεί

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) άρχισε συνεδριάσεις για ενδυνάμωση του VAR, με τους ανθρώπους να σκέπτονται για αλλαγές και βελτιώσεις στο σύστημα. Έχει εισάγει ένα ημι-αυτόματο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ που θα δοκιμαστεί σε ορισμένα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν, αλλά αυτή η πρόταση δεν άρεσε σε αρκετές ευρωπαϊκές Λίγκες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Αλλά τι είναι το IFAB και πως λειτουργεί;

Τι είναι το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) και τι ρόλο διαδραματίζει

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο αποτελείται από τις τέσσερις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλική, Σκωτσέζικη, Ουαλική, Ιρλανδική), καθώς και από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, μία για να αποφασίσει για πιθανές αλλαγές στους κανόνες και μία για να συζητήσει για τις εσωτερικές του υποθέσεις. Οι αποφάσεις του IFAB θεσμοθετούν και εφαρμόζουν τους κανόνες στο ποδόσφαιρο.

Οι αποφάσεις του IFAB

Πρόσφατα, η Premier League ζήτησε να δίνει τον ήχο του VAR στο γήπεδο και στην τηλεόραση, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος του IFAB, Λούκας Μπρουντ, απέρριψε το αίτημα της αγγλικής Λίγκας. Ο IFAB προχώρησε σε τροποποιήσεις στους κανόνες, όπως την ακύρωση γκολ που σημειώθηκε με επιπλέον άτομο στον αγωνιστικό χώρο και τους πανηγυρισμούς γκολ, οι οποίοι πλέον λαμβάνονται υπόψη για την απώλεια χρόνου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αποφάσεις του IFAB και τους κανόνες του ποδοσφαίρου, υπάρχει επίσημη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία διατίθεται δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ