Βόλος: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών σε σχολείο

Βόλος: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών σε σχολείο

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε Γυμνάσιο του Βόλου, όταν δύο ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους. Οι δύο συνομήλικοι ενός μαθητή, από άλλο Γυμνάσιο, φέρονται να εμφανίστηκαν στο σχολείο γιατί ο ίδιος μετέφερε στον πατέρα του ότι έπαιζαν τζόγο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και έχανε χρήματα. Ο μαθητής φέρεται να απειλήθηκε από τους συνομηλίκους του και άρχισε να αφαιρεί χρήματα από το σπίτι του.

Το ποσό σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφτασε τα 500-600 ευρώ, και αναγκάστηκε να το παραδεχτεί στον πατέρα του. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Μαγνησίας Σ. Σαβελίδης, “ο πατέρας απευθύνθηκε στην αστυνομία κάνοντας καταγγελία, γιατί το παιδί σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε αφαιρούσε τα χρήματα”. Ωστόσο, οι δύο ανήλικοι εμφανίστηκαν χθες στο σχολείο απειλώντας τον φίλο τους και μάλιστα σε ώρα που πραγματοποιούνταν εκδήλωση κατά της βίας με παρούσα αστυνομικό.

Οι ανήλικοι αναζητούνται από την αστυνομία

Οι δύο ανήλικοι αναζητούσαν τον μαθητή, ενώ είχαν καταγραφεί απουσίες στο δικό τους το σχολείο και είχαν ενημερωθεί οι γονείς τους. Μαρτυρία που δεν επιβεβαιώνεται, αναφέρει ότι υπήρξε στα χέρια τους και αιχμηρό αντικείμενο. Ο μαθητής που έπεσε θύμα βίας εξαφανίστηκε, κρύφτηκε και κλήθηκε η αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν τα άλλα δύο παιδιά. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ