Τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Μοναστηρίου: Μια μητέρα τριών παιδιών, 40 ετών, χάνει τη ζωή της

Τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Μοναστηρίου: Μια μητέρα τριών παιδιών, 40 ετών, χάνει τη ζωή της

Σε σοκ βρίσκεται ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΘ της γραμμής 23, που βγήκε στον αντίθετο αυτοκινητόδρομο και προκάλεσε ένα τραγωδικό ατύχημα, με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ThessToday, ο 45χρονος οδηγός του λεωφορείου, με 10ετή εμπειρία, φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του: “Τι λέτε εσείς… Ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το ατύχημα” ήταν οι πρώτες του λέξεις.

Ο ίδιος υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τις αρμόδιες Αρχές να περιμένουν την κατάθεσή του, ώστε να λάβουν απαντήσεις για τους λόγους του τραγικού ατυχήματος. Από την έως τώρα έρευνα, φαίνεται ότι ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη κάποιο περιστατικό και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να βγει στον αντίθετο αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, δύο ακόμη άτομα νοσηλεύονται με ελαφριά τραύματα, ενώ οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας είναι σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν.

Μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 ετών

Η 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 ετών, μόλις είχε φύγει από την εργασία της και επέστρεφε με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της στο σπίτι της, όταν ξαφνικά είδε το βαρύ οχηματαγωγό να την προσπερνάει και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν ότι η γυναίκα φορούσε κράνος, ωστόσο τα τροχοί του λεωφορείου πέρασαν απευθείας πάνω από την κεφαλή της, αποτελώντας τον αμέσως εμφανή αίτιο του θανάτου της.

Συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας που έφτασαν λίγο αργότερα στο σημείο του ατυχήματος και είδαν τη μηχανή στο έδαφος, δε μπορούσαν να δεχτούν ότι η 40χρονη πέθανε με αυτόν τον τρόπο και ξέσπασαν σε κλάματα.

“Ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι, ήρθε στη δουλειά, μίλησε με βιντεοκλήση με το 3,5 ετών κοριτσάκι της, μας χαιρέτησε στις 3 και έφυγε να πάει σπίτι της και ένα λεωφορείο καρφώθηκε πάνω της, σκοτώνοντας την ακαριαία… Μόλις είχε φύγει από τη δουλειά, καθυστέρησε λίγο, 20 δευτερόλεπτα ίσως… Το κορίτσι ήταν σταματημένο στο φανάρι, δεν κινούνταν καθόλου. Και ξαφνικά, αυτό. Ακαριαίος θάνατος. Πάει. Έτσι απλά”, ανέφερε συνάδελφός της.

ekab 5

Το χρονικό του συμβάντος

Σύμφωνα με το thestival.gr, το λεωφορείο ερχόταν από τη Βαρδάρη, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, λίγο έξω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, και βγήκε στον αντίθετο αυτοκινητόδρομο. Προκάλεσε τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας, τραυματίζοντας θανάσιμα τη 40χρονη γυναίκα που οδηγούσε αυτήν. Ο θάνατός της ήταν άμεσος. Στο σημείο έφτασαν γρήγορα τρία ασθενοφόρα μοτοσικλέτας του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο και μια κινητή μονάδα.

Μετά το ατύχημα, ο δρόμος Μοναστηρίου έκλεισε για περίπου 1,5 ώρα και στα δύο ρεύματα, προκειμένου η Αστυνομία να διεξαγάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Περίπου στις 16:45, το λεωφορείο που είχε καταλήξει σε πεζοδρόμιο αντλήθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα. Ο οδηγός του λεωφορείου και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και ο δεύτερος στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Το ΟΑΣΘ εξέδωσε μια ανακοίνωση συλληπητηρίων για το τραγωδικό ατύχημα: “Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ εκφράζουν τη θλίψη και τις ειλικρινείς τους συλλυπητήριες στην οικογένεια και τους αγαπημένους της γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο ατύχημα που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μοναστηρίου. Η οικογένεια του ΟΑΣΘ εύχεται επίσης γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ