Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκίνηση στην αποκάλυψη του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκίνηση στην αποκάλυψη του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

Οι στίχοι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα έγιναν με συναισθηματικό ύφος, αφού αφιερώνονται στις 57 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών. Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φοιτητές, μαθητές και απλοί πολίτες, συμμετείχαν σε πορεία στη Λάρισα για την επέτειο της τραγωδίας, καταλήγοντας στην πλατεία.

6131953

Οι στίχοι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» είναι χαραγμένοι στην πλάκα του μνημείου, μετά την αποκάλυψη ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό έργο.

<iframe title="Ένα τραγούδι στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων στα Τέμπη” width=”500″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/JmCjq7aSW6Q?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https://www.alphafreepress.gr” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen=””>

Φοιτητές και αγρότες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Αγρότες με τα τρακτέρ τους και φοιτητές εισήλθαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας για να εκφράσουν τα μηνύματά τους έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών. Με αυτήν τη συμβολική πράξη, θέλησαν να υπογραμμίσουν ότι τα γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας το 2023 δεν πρόκειται να λησμονηθούν, καθώς απαιτούν δικαιοσύνη για τις 57 αδίκως χαμένες ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ