Το Τρένο του Πηλίου επιστρέφει στις ράγες το 2024

Το Τρένο του Πηλίου επιστρέφει στις ράγες το 2024

Το διάσημο τρένο του Πηλίου έχει επαναρχίσει τα δρομολόγιά του στις στενές ράγες του βουνού των Κενταύρων. Λάτρεις του τρένου από όλο τον κόσμο έρχονται στον Βόλο για να απολαύσουν τη μοναδική διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές με τον Μουτζούρη. Ο σιδηροδρομικός αυτός άξονας σχεδιάστηκε από τον Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο Ντε Κίρικο και αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο κατασκευής σε ημιορεινές περιοχές του Πηλίου.

silhouette photography of train track

Η γραμμή που πρωτολειτούσε στο Βόλο το 1895 έχει επεκταθεί μέχρι τις Μηλιές με εννέα γεφύρες, σήραγγες και πεζογέφυρες. Μετά από πολλές προσπάθειες λόγω καταστροφής το 2023, το τρένο έχει ξαναξεκινήσει τη λειτουργία του. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου εξέφρασε την χαρά του για την επαναλειτουργία του τρένου και τη συνεισφορά του στην τουριστική κίνηση της περιοχής.

brown and black train rails

Το τρένο προσφέρει μία μαγευτική ορεινή διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές, περνώντας κατά διάρκεια της διαδρομής μέσα από πανέμορφα τοπία και παραδοσιακούς οικισμούς, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι με διαφορετικούς τύπους βαγονιών ανάλογα με την εποχή, με ανοικτούς βαγόνια κατά το καλοκαίρι και κλειστούς κατά το χειμώνα.

black railway surrounded by trees

Με την επίσημη επαναλειτουργία του τρένου, οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ενσωματώσει το Τρένο του Πηλίου στα προγράμματα τους, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στη Μαγνησία. Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού στον θρυλικό σιδηροδρομικό άξονα του Πηλίου.

gray and red train running on rail in between trees at daytime

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ