Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ για το 2024: Πληροφορίες για την υπηρεσία Tap’N’Pay

Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ για το 2024: Πληροφορίες για την υπηρεσία Tap’N’Pay

Ο Μάρτιος του 2024 αναμένεται να φέρει την εφαρμογή της νέας υπηρεσίας Tap’N’Pay στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Αυτή η υπηρεσία θα ανατρέψει τη χρήση των παραδοσιακών εισιτηρίων και θα προσφέρει έναν εντυπωσιακά νέο τρόπο πληρωμής για το επιβατικό κοινό. Το σύστημα Tap’N’Pay θα επιτρέπει στους επιβάτες να επιβιβάζονται απλώς πλησιάζοντας την τράπεζά τους κάρτα σε ειδικούς αναγνώστες, χωρίς την ανάγκη για την έκδοση των ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η υπηρεσία θα ξεκινήσει από τις λεωφορειακές γραμμές Express για το αεροδρόμιο τον Μάρτιο και θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη την Αθηναϊκή Μητρόπολη πριν από το τέλος του 2024.

eisitirio 2

Οι πλεονεκτήματα του νέου συστήματος

  • Δεν θα απαιτείται η αγορά εισιτηρίου από εκδοτήριο ή από αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα (ΑΜΕΚ). Φυσικά, τα ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card θα παραμένουν ως εναλλακτική επιλογή για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.
  • Δεν θα χρειάζεται γνώση των διαθέσιμων προϊόντων μετακίνησης, καθώς το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη επιλογή με βάση την ανάλυση των δεδομένων μετακίνησης και θα χρεώνει την τράπεζα ανάλογα με τις διαδρομές.
  • Θα εξοικονομείται χρόνος κατά τις μετακινήσεις, αφού δεν θα χρειάζεται να αναζητηθούν σημεία πώλησης.

Άλλες λειτουργίες του Tap’N’Pay

Το νέο σύστημα θα παρέχει υποστήριξη για τη διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας (MaaS), όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τέλος, η μείωση της χρήσης χάρτινων εισιτηρίων αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εισιτήρια σπαταλώνται και καταλήγουν στο περιβάλλον.

oasa 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ