Το 2ο δημοτικό Καρύστου: Ένα σχολείο που αποτελεί παράδειγμα για τη δημόσια εκπαίδευση

Το 2ο δημοτικό Καρύστου: Ένα σχολείο που αποτελεί παράδειγμα για τη δημόσια εκπαίδευση

Το 2ο δημοτικό Καρύστου αποτελεί ένα ιδανικό σχολείο τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους, προσφέροντας ένα μονοπάτι για μια ευτυχισμένη σχολική ζωή και για τη δημόσια εκπαίδευση που επιδιώκουμε. Το κτήριο είναι φιλόξενο, πεντακάθαρο και φωτεινό, παρέχοντας θέα προς το νότιο Ευβοϊκό. Τα τοίχου του διακοσμούν αφίσες με έργα μεγάλων ζωγράφων, δίπλα σε όμορφες χειροτεχνίες των παιδιών. Στις αίθουσες, υπάρχουν προτζέκτορες ενσωματωμένοι στο ταβάνι και ποιητικοί στίχοι επί μαυροπίνακα, συμπεριλαμβανομένων των εργων του Ελύτη, του Σεφέρη, του Καβάφη και άλλων ποιητών. Επιπλέον, τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, animation, εικονογράφηση και θέατρο, πέρα από τα μαθήματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Σοφία Παπανικολάου, ανέφερε ότι πριν από έξι χρόνια, όταν ανέλαβε τα ηνία, επεδίωξε να δημιουργήσει ένα σχολείο που αντιπροσωπεύει το μέλλον και τα κατάφερε. “Όταν δάσκαλοι και γονείς ενωθούν, μπορούν να επιτύχουν θαύματα… Κάθε ιδέα είχε πίσω της ένα όραμα, τίποτα δεν ήταν τυχαίο,” υπογράμμισε η κα Παπανικολάου.

Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μαρία Μπαλτά, ανέφερε ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη και την ποίηση καθημερινά, ενώ το “παγκάκι της φιλίας” αποτελεί το σημείο αναφοράς για να λύσουν τα προβλήματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ