Τέμπη: Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε σχολείο της Καλαμαριάς

Τέμπη: Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε σχολείο της Καλαμαριάς

Σύμφωνα με τον δημιουργό του γκράφιτι, το έργο απεικονίζει μία κοπέλα που μοιάζει με την Κέλλυ.

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι αφιερωμένο στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μία από τα 57 θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διακοσμεί το κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, όπως αναφέρει το thestival.gr. Ο Γιώργος Κουμαντάς δημιούργησε αυτό το γκράφιτι σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και με τη στήριξη του δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Παιδείας, Θάνου Γιαννακού.

Η αδελφή της Κέλλυς είναι μαθήτρια στο ίδιο σχολείο

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Κουμαντάς ήταν πρώην μαθητής του σχολείου και ο αδερφός του παρακολουθούσε εκεί μαθήματα, καθώς είναι γνωστή η γειτνίαση του με τα παιδιά. Έτσι, του προτάθηκε να δημιουργήσει αυτό το έργο προς τιμήν της κοπέλας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και η αδελφή της ατυχούς Κέλλυς Πορφυρίδου, Νικολέττα, η οποία είχε την ιδέα για το γκράφιτι και παρακολούθησε από κοντά όλη τη διαδικασία δημιουργίας του.

Κέλλυς Πορφυρίδου

Ο δημιουργός του γκράφιτι ανέφερε ότι στο έργο απεικονίζεται μία κοπέλα που μοιάζει με την Κέλλυ. “Σχεδίασα έναν ήλιο στο μισό του προσώπου της, γιατί ήταν ένα λαμπερό κορίτσι, ενώ στο πίσω μέρος, βλέπουμε το τρένο να βγαίνει από το τούνελ και να κινείται προς το δέντρο της ζωής. Τα πουλιά συμβολίζουν όλες τις ψυχές που έχασαν στην τραγωδία των Τεμπών,” πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ