Συνέντευξη με τη Σοφία το Ρομπότ στην Θεσσαλονίκη: Αναφορά στο Μετρό και την πόλη

Συνέντευξη με τη Σοφία το Ρομπότ στην Θεσσαλονίκη: Αναφορά στο Μετρό και την πόλη

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης “Beyond”, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ψηφιακή τεχνολογία, η γνωστή Sophia, το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, απάντησε με διπλωματία και χιούμορ σε ερωτήσεις. Η Sophia βρέθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνομίλησε με τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μπλέτσα.

Σε ερώτηση σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η Sophia είχε υπομονή, επισημαίνοντας τη σημασία της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στα έργα υποδομής. Όσον αφορά το επάγγελμα που θα επέλεγε να κάνει στη Θεσσαλονίκη για έναν χρόνο, περιέγραψε πώς θα εκτιμούσε τον πολιτισμό της πόλης με διαλέξεις για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και συζητήσεις για τη ρομποτική.

sophiarobot thessalonikh

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική, με τον κ. Μπλέτσα να υπογραμμίζει τη συμβολή της στην διάγνωση του καρκίνου πριν από τα εμβόλια. Επιπλέον, ανέφερε τις πιθανές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνοντας ότι εξαρτώνται από τις προθέσεις των ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ