Συλλήψεις Γιώργου Λυγγερίδη: Σοβαρές κατηγορίες για 28 παραβάσεις και αδικήματα

Συλλήψεις Γιώργου Λυγγερίδη: Σοβαρές κατηγορίες για 28 παραβάσεις και αδικήματα

Η εισαγγελία προχώρησε σε σύνολο 28 αδικήματα κατά των συλληφθέντων στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνόμο των ΜΑΤ στο Ρέντη, καθώς και για άλλες παράνομες ενέργειες.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:

– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (πέντε άτομα)
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
– Ανθρωποκτονία σε αθλητική εκδήλωση.
– Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
– Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
– Έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης κ.α.

Πέντε ανακριτές θα διενεργήσουν την έρευνα μετά την εισαγγελική προσφορά. Το κλειδί για την αποκάλυψη των υπεύθυνων οργανώσεων και εκτέλεσης των παρανομιών έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη είναι οι μαρτυρίες τριών παρόντων κατά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Οι μάρτυρες είναι υπό καθεστώς προστασίας. Η ενέργεια αυτών των προσώπων, που προέρχονται από τη ΘΥΡΑ 7, κατηγορούνται για οργανωμένη δράση με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων.

Σημαντικές πληροφορίες από τις μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 150 οργανωμένοι οπαδοί βγήκαν από το γήπεδο μετά το ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και δημιούργησαν επεισόδια έξω από το γήπεδο. Φορούσαν μαύρο, είχαν κουκούλες και επιτίθενταν με διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

 

Περιγραφή της δοκογραφίας

Κατά την προανακριτική δοκογραφία, αναφέρεται πώς ένας οπαδός πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό στον αστυνομικό και τραυμάτισε και έναν δεύτερο αστυνομικό. Η δράση των χούλιγκανς περιελάμβανε απειλές και επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Η αστυνομία αποκάλυψε οργανωμένη ομάδα που ευθύνεται για τα επεισόδια. Η δικογραφία επισημαίνει τον ρόλο κάθε κατηγορούμενου στην εγκληματική οργάνωση και τα πραδακτικά αδικήματα που διέπραξαν.

organosi

Αποκαλύψεις από μαρτυρίες

Μαρτυρίες και αποδεικτικό υλικό αποκαλύπτουν πώς ομάδα 34 ατόμων ετοίμασε επίθεση έξω από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και μετέφερε αντικείμενα στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Τα μέλη φορτώνονταν με διάφορα αντικείμενα και μοιράζονταν ρόλους. Τέτοιες οργανωμένες ενέργειες πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Η δομή της οργάνωσης

Η οργάνωση απαρτίζεται από ηγετικά μέλη και κατώτερα μέλη που εφαρμόζουν εντολές. Οι περισσότερα μέλη έχουν σύνδεση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ή τον δήμο Πειραιά. Σκοπός της οργάνωσης ήταν η επιπλόκη αξιόποινων ενεργειών κατά αθλητικών εκδηλώσεων και γενικά η προκλησή κινδύνου. Η ενέργεια τους εκδηλώθηκε σε αγώνες του Ολυμπιακού σε διάφορες πόλεις της χώρας.

opadoi

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ