Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα

Ένας αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η εγκληματική οργάνωση εμπλέκονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση καθήκοντος και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον αθλητισμό και τα πυροτεχνήματα. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης ένα ακόμη άτομο που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε από τον Μάιο του 2023 και απασχολούσε τα μέλη της στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής με σκοπό το παράνομο κέρδος. Τα μέλη της ομάδας εργάζονταν με διακριτούς ρόλους, μεριμνώντας για την προμήθεια των ναρκωτικών, την αποθήκευσή τους, την πώληση και την επενδύσεις των κερδών για την απόκτηση μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα χρησιμοποιούσε κωδικοποιημένες λέξεις κατά τις συνομιλίες της, για να αποφεύγει την αντιληπτότητα. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σύλληψης των μελών της οργάνωσης. Αρχικά, συνελήφθη ο αστυνομικός, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο ύποπτοι και κατασχέθηκαν από τις οικίες τους αρκετές ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα κ.ά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ