Σέρρες – Συλλήψεις Κτηνιάτρων: Εξέδιδαν Ψευδείς Βεβαιώσεις και Έπαιρναν Επιδοτήσεις από το Δημόσιο

Σέρρες – Συλλήψεις Κτηνιάτρων: Εξέδιδαν Ψευδείς Βεβαιώσεις και Έπαιρναν Επιδοτήσεις από το Δημόσιο

Στη Βόρεια Ελλάδα, τρεις παράνομες ομάδες που απατούσαν το Δημόσιο συνελήφθησαν. Η δράση τους περιελάμβανε την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γεννήσεων, θανάτων και σφαγών ζώων, με αμοιβή από κτηνοτρόφους. Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις κτηνίατροι του δημοσίου και δύο ιδιώτες. Επιπλέον, άλλα 33 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία για συνδρομή στις παράνομες ενέργειες των ομάδων. Η ζημία για το Δημόσιο υπολογίζεται σε τουλάχιστον 54.000 ευρώ και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος αποκάλυψε ότι οι ομάδες και οι ενέργειές τους εκτελούνταν στις Σέρρες. Οι υπόπτοι εκμεταλλεύονταν τη θέση τους για να λάβουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων με αντίστοιχες ψευδείς δηλώσεις και βεβαιώσεις.

Οι Παράνομες Ομάδες

Η πρώτη και η δεύτερη ομάδα εκτελούσαν εικονικές σφαγές μέσω ψευδών βεβαιώσεων σφαγής, ενώ η τρίτη ομάδα ζήτα και λάμβανε χρηματικές αμοιβές για υπηρεσίες σχετικές με την εκσφαγή ζώων κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Οι υπαλλήλοι χρησιμοποιούσαν κωδικούς όπως «χαρτιά», «μαύρα» και «σφαγή ντεμέκ» για να αποφύγουν την ανίχνευση. Τα μέλη των ομάδων προσέβαλαν το νομικό πλαίσιο ποικίλες φορές, δημιουργώντας ζημία για το Δημόσιο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει πλήθος κατηγορίες, όπως εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, απάτη και παράβαση νομοθεσίας. Τα εντοπισμένα χρηματικά ποσά και αρχαία νομίσματα θα μεταφερθούν στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: cnn.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ