Σεισμός Κύμη – 4,8 Ρίχτερ: Αισθητή δόνηση και στην Αττική

Σεισμός Κύμη – 4,8 Ρίχτερ: Αισθητή δόνηση και στην Αττική

Ένας σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 4:15 το μεσημέρι. Το επίκεντρο βρίσκεται στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης, με εστιακό βάθος 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής. Λίγο αργότερα, καταγράφηκαν νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 βαθμών Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κύμης, και 3,1 βαθμών Ρίχτερ στις 4:33, 21 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, ανέφερε ότι η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι η περιοχή δεν εμπνέει ανησυχία, αν και μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη δόνηση.

Ο Λέκκας επισήμανε ότι ο σεισμός προήλθε από θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης, και ότι προκάλεσε έντονη αίσθηση, ενώ παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου. Το Ευρωμεσογειακό κατέγραψε τον σεισμό στους 4,8 βαθμούς Ρίχτερ, επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ