Πρόβλεψη κακοκαιρίας: Πού αναμένεται η επιδείνωση του καιρού τις προσεχείς ώρες

Πρόβλεψη κακοκαιρίας: Πού αναμένεται η επιδείνωση του καιρού τις προσεχείς ώρες

Κατά τις επόμενες ώρες, αναμένεται η σταδιακή μείωση του κύματος κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της χώρας την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σύμφωνα με αυτόν, την σημερινή ημέρα, αναμένονται τοπικές βροχές, ιδίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Το βαρομετρικό χαμηλό μετακινήθηκε προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ επί του παρόντος παρατηρούνται βροχές και καταιγίδες στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένεται ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις, με πιθανότητα μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας προς το απόγευμα. Οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν, με τη θερμοκρασία να παραμένει υψηλή γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου το αργό μεσημέρι.

Πρόγνωση καιρού για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σποραδικές βροχοπτώσεις προς το απόγευμα, αν και όχι σε μεγάλη έκταση, με την ηλιοφάνεια να εναλλάσσεται με τα σύννεφα τη μεγαλύτερη μέρα. Οι άνεμοι θα αλλάξουν κατεύθυνση προσωρινά προς τους βορειοανατολικούς με μέτριες ταχύτητες, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 19 βαθμούς το μεσημέρι της Τρίτης.

Στη Θεσσαλονίκη, δεν προβλέπεται σημαντική επιδείνωση, με μεταβλητή συννεφιά και ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται τοπικές βροχές κοντά στον Θερμαϊκό Κόλπο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλο πρόβλημα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς το αργό μεσημέρι.

Επικείμενη επιδείνωση του καιρού από την Ιταλία – Πότε αναμένεται

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται αστάθειες κυρίως στα ανατολικά, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προς το απόγευμα. Παράλληλα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη από την Ιταλία, δημιουργώντας μια “γραμμή λαίλαπας” από τη νότια Πελοπόννησο έως την Αλβανία, η οποία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Την Παρασκευή, αναμένεται ότι αυτή η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας ολόκληρη την χώρα, ενώ αναμένεται να κατευθυνθεί προς το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις και θα ενισχυθούν καθώς το νέο βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει. Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός αναμένεται να βελτιώνεται από τα δυτικά, ενώ μια περιοδική αστάθεια με βροχοπτώσεις είναι πιθανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ