Πρόβλεψη Καιρού για το Μεγάλο Σάββατο του 2024: Επιρροές ανά Περιοχή

Πρόβλεψη Καιρού για το Μεγάλο Σάββατο του 2024: Επιρροές ανά Περιοχή

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Ανάστασης, δεν αναμένονται καιρικά φαινόμενα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία, όπου ενδέχεται να εμφανιστούν τοπικές βροχές σύμφωνα με το meteo.gr. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 19 βαθμών σε πεδινές περιοχές και νησιά, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως 3 μποφόρ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα νησιωτικά, κυρίως στο νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι μέτριους (έως 5 μποφόρ). Την Κυριακή του Πάσχα, αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, με την κυριότερη χαρακτηριστική να είναι η συννεφιά τις επόμενες ημέρες.

Στο υπόλοιπο της χώρας, αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά, προκαλώντας πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά πεδινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα μειωθεί από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν φθάνοντας έως 6 μποφόρ με κατεύθυνση από νότιες κατευθύνσεις. Τη Δευτέρα του Πάσχα, προβλέπονται βροχές ή καταιγίδες σε πλειοψηφία των περιοχών, με εντονοποιημένα φαινόμενα τοπικά που σταδιακά θα υποχωρήσουν προς τις αργές νυχτερινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Την Τρίτη του Πάσχα, αναμένονται βροχές και εσπεριδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της ηπείρου.

Καιρικές Συνθήκες το Μεγάλο Σάββατο (04/05)

Αρχικά, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και στη συνέχεια στο υπόλοιπο της χώρας, αναμένονται νεφώσεις που θα αυξηθούν προσωρινά, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και στα βόρεια και θα σταματήσουν από την αργά νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά, βόρειοι βορειοδυτικοί στα βόρεια και τοπικά 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ