Πρόγνωση καιρού για την Θεοφάνια: Συννεφιά μέχρι το απόγευμα και καταιγίδες από το βράδυ

Πρόγνωση καιρού για την Θεοφάνια: Συννεφιά μέχρι το απόγευμα και καταιγίδες από το βράδυ

Αναμένεται αίθριος καιρός σήμερα (06/01), με παροδικές νεφώσεις και τοπικούς βροχούς στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί από τις βραδινές ώρες, με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, σήμερα αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί, με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές εκτός της Κρήτης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, και από 0 έως 15 βαθμούς στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Στο Ιόνιο θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Τις βραδινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με ανέμους που θα ενταθούν στο απόγευμα.

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια αναφέρεται σε πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Επίσης, προειδοποιεί για πλημμυρώδη φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές καθώς και για θυελλώδεις νοτιάδες και χιονοπτώσεις.

Φωτογραφία χαμηλής γωνίας ενός κτιρίου από τσιμέντο

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα (06/01/2024) προβλέπει αραιές νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από αργά το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, μετατρέποντας την πρόγνωση σε άστατο καιρό.
Επίσης, προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Πρόγνωση ανά περιοχή

Η πρόγνωση δίνει λεπτομέρειες για τον καιρό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή (07/01/2024)

Η πρόγνωση για αύριο προβλέπει βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και οι άνεμοι θα ενταθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ