Πρόγνωση καιρού για σήμερα Τετάρτη από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Τετάρτη από την ΕΜΥ

Σήμερα (08/11) αναμένεται βροχερός καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το πρωί θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με την κεντρική Μακεδονία να επηρεάζεται από το μεσημέρι και τη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα επηρεαστεί και η ανατολική Μακεδονία.

Το πρωί, αναμένονται ομίχλες σε διάφορες περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη αλλαγή και θα κυμανθεί από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη (08/11)

Το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με τις καταιγίδες να εξαπλώνονται σταδιακά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι και στη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από το απόγευμα. Τη νύχτα οι καταιγίδες στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά και θα σχηματιστεί ομίχλη σε κάποιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους βορειοδυτικούς με ένταση έως 6 μποφόρ στη δυτική Μακεδονία από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα έχει αξιόλογη αλλαγή και θα κυμανθεί από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα ενταθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές σε ανατολικά περιοχές το πρωί. Οι νεφώσεις θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από τις μεσημβρινές ώρες, με την εξάπλωσή τους στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία το απόγευμα. Τη νύχτα, οι βροχές θα σταματήσουν στα δυτικά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με την ένταση να φθάνει τοπικά τους 6 μποφόρ σε δυτικές περιοχές το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία που θα έχει 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές κατά τόπους. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ από το απόγευμα θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές. Τη νύχτα ο χρόνος θα επηρεάζει την πλειονότητα των περιοχών.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ στις περιοχές του Δυτικού Αιγαίου. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, εκτός από την Ηπείρο που θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με αλλαγή σε βόρειους βορειοδυτικούς τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις με πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με τους ανέμους να ενισχύονται τοπικά στα βόρεια έως 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, εκτός από τα βόρεια που θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρωινές ώρες, με αύξηση της νεφοκάλυψης το απόγευμα και βροχές και καταιγίδες το βράδυ. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ