Πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή από την ΕΜΥ

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ξανά ζεστός, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και φθάνει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα, ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και είναι πιθανό να πέσουν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντική μεταβολή. Στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει από 30 έως 33 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανό να πέσουν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία που θα έχει την ίδια θερμοκρασία με μικρή μείωση 3 με 4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση την Ήπειρο που θα έχει μια μικρή μείωση της τάξης των 3 με 4 βαθμών.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 μποφόρ και σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης τοπικά μπορεί να ενταθούν έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση την Κρήτη που μπορεί να φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά μποφόρ έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Στην Εύβοια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ