Προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Θεσσαλονίκη το 2023

Προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Θεσσαλονίκη το 2023

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και τα καλοκαιρινά καιρικά φαινόμενα, ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον σχεδιασμό για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Έτσι, σε λίγα μέτρα πιο πάνω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα στηθεί φέτος και πάλι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν την προμήθεια παραδοσιακών γλυκών και ζεστών ροφημάτων, χειροποίητων κοσμημάτων και πολλών άλλων ειδών που έχουν σκοπό να τονώσουν την αγοραστική δραστηριότητα στην κεντρική περιοχή της πόλης. Συνεργαζόμενος με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο δήμος προγραμματίζει την τοποθέτηση 39 ξύλινων οικιών στην οδό Αριστοτέλους, που περικλείεται από τις Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα λειτουργεί από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Εκτός από τους 39 οικίσκους, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση τεσσάρων επιπλέον ξύλινων κατασκευών για συλλόγους και ΜΚΟ. Όλοι οι οικίσκοι θα είναι ομοιόμορφοι, με πρόσοψη τριών μέτρων και θα είναι διακοσμημένοι με πολύχρωμα φωτάκια. Τα προϊόντα που θα πωλούνται στον χώρο περιλαμβάνουν μικρογεύματα, γλυκά, ροφήματα, παιχνίδια, κοσμήματα και άλλα είδη κατάλληλα για δώρα και την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Οι προετοιμασίες για την αγορά θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου και η αποξήλωση της αγοράς θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, δήλωσε ότι παρά την καλοκαιρινή περίοδο, οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα προχωρούν κανονικά για να δημιουργηθεί μια εορταστική ατμόσφαιρα, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες. Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ και ο εμπορικός σύλλογος θα αναλάβει τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ