Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Η παράδοση αναδεικνύεται στο CNN

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Η παράδοση αναδεικνύεται στο CNN

Οι λαοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με διαφορετικά έθιμα. Ορισμένοι επισκέπτονται εκκλησίες, ενώ άλλοι προτιμούν τις παραλίες. Η μοναδική αυτή γιορτή συγκεντρώνει συγγενείς και φίλους στο ίδιο τραπέζι.

Το CNN διερεύνησε τις παραδόσεις σε διάφορες χώρες, με ειδικούς να μοιράζονται τις απόψεις τους για τις ημέρες των γιορτών.

Το άρθρο περιλαμβάνει επτά διαφορετικές κουζίνες, με την ελληνική να είναι μια εκ των εξεταζόμενων. Η διάσημη σεφ Μαρία Λόη περιέγραψε τα έθιμα της χώρας για τα Χριστούγεννα.

Μακρύ ξύλινο τραπέζι με πιάτα φαγητού

Ακολουθούν τα μελομακάρονα και η κοτόσουπα

Η κυρία Λόη αναφέρει ότι η παραδοσιακή ελληνική γιορτή ξεκινά την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από το τζάκι και απολαμβάνουν ένα ψωμί από σιτάρι, που ετοιμάζεται μόνο για αυτήν την εποχή.

Κάποιοι οικοδεσπότες επίσης ετοιμάζουν χοιρινά λουκάνικα, μια σπάνια ευκαιρία για τους Έλληνες να απολαύσουν χοιρινό, το οποίο δεν αποτελεί συνηθισμένη επιλογή στην κουζίνα τους.

Μετά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, ο κόσμος επιστρέφει στα σπίτια του για μια ολοήμερη οικογενειακή γιορτή. Όπως λέει η κυρία Λόη, η γιορτινή τραπεζαρία περιλαμβάνει μελομακάρονα, κοτόσουπα και άλλες λιχουδιές, όπως ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα ή ψητά χοιρινά πιάτα.

Μαγειρεμένο φαγητό πάνω σε λευκό κεραμικό πιάτο

Το γεύμα ολοκληρώνεται με ελαφριά επιδόρπια, όπως ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Ως ποτό, η Μαρία Λόη αναφέρει ότι οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ