Πόλα Ρούπα αποφυλάκιση: Απελευθερώθηκε μετά από την απόφαση του δικαστηρίου

Πόλα Ρούπα αποφυλάκιση: Απελευθερώθηκε μετά από την απόφαση του δικαστηρίου

Πόλα Ρούπα αποφυλάκιση: Είχε καταδικαστεί να περάσει έξι χρόνια και τρεις μήνες στη φυλακή.

Η Πόλα Ρούπα αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας αποδέχτηκε το αίτημά της για υφ’ όρον αποφυλάκιση εξαιτίας της ιδιότητάς της ως μητέρα ανήλικου παιδιού. Η Πόλα Ρούπα, 54 ετών, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε συνεργούς και τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Της αποδίδονταν κατηγορίες για τη βομβιστική επίθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, με την ποινή της να μειώνεται κατά τον Απρίλιο του 2021. Έτσι, παρά την αρχική καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, καταδικάστηκε τελικά σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Πόλα Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης, με τον σύντροφό της να είναι ο φυσικός αυτουργός. Η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος έγινε νωρίς το πρωί μέσω ενός αυτοκινήτου που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής έξω από το κτήριο της τράπεζας. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κτίρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή.

Στις 25 Απριλίου 2014, ο “Επαναστατικός Αγώνας” δήλωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, αφιερώντας την ενέργεια στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που είχε σκοτωθεί σε ένοπλη σύρραξη με αστυνομικούς το 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ