Σωτήρες του ΕΚΑΒ έσωσαν από πνιγμό 18χρονο τουρίστα στη Χαλκιδική

Σωτήρες του ΕΚΑΒ έσωσαν από πνιγμό 18χρονο τουρίστα στη Χαλκιδική

Σωτήρες του Εθνικού Κέντρου Ανάγκης Βοήθειας εκτελούν και πάλι ήρωική πράξη, σώζοντας τη ζωή ενός συνανθρώπου μας από πνιγμό. Το περιστατικό συνέβη σε μια παραλία στην Κασσανδρεία, Χαλκιδική, όταν ένας 18χρονος τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του από πνιγμό. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα και παρείχε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Με διαδικασίες-θρίλερ, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ κατάφεραν να επαναφέρουν τον 18χρονο στη ζωή.

Παγκοσμίως, ο πνιγμός αποτελεί την τρίτη κύρια αιτία ακούσιων τραυματισμών και ευθύνεται για το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς. Κάθε χρόνο, παγκοσμίως σημειώνονται περίπου 236.000 θάνατοι από πνιγμό, αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί να υποτιμά το πραγματικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τον πνιγμό. Στην Ελλάδα, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους σε νερά συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής κάθε χρόνο.

Η περιγραφή του σωτήρα από το ΕΚΑΒ και η ανάρτηση στα social media

«Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε τον Χάρο στην τελευταία στροφή», γράφει σε συγκλονιστική ανάρτησή του στα social media ο σωτήρας από το ΕΚΑΒ για το περιστατικό. Οι συνάδελφοί του κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή έναν πολύ νεαρό άνθρωπο, μόλις 18 ετών, που είχε πνιγεί. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έφθασε έγκαιρα στο σημείο του περιστατικού και ξεκίνησε τις καρδιοπνευμονικές επαναφορές. Το ασθενοφόρο μετέφερε τον ασθενή στο νοσοκομείο και παραδόθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, παρέχοντας την απαραίτητη ιατρική αντίθετη με την ασθένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον νεαρό τουρίστα από τους σωστικούς εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

5ΔΔΔΔΔ

Στιγμιότυπα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ