ΠΙΣ: Ευχαρίστηση των γιατρών για τη ρύθμιση που αφορά στην αποτροπή φαινομένων βίας

ΠΙΣ: Ευχαρίστηση των γιατρών για τη ρύθμιση που αφορά στην αποτροπή φαινομένων βίας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την νομοθετική ρύθμιση που αφορά την αποτροπή φαινομένων βίας εναντίον υγειονομικών. Η παρέμβαση συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας” και εισήχθη για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο ΠΙΣ έθεσε επανειλημμένα σε επίκαιρη πολιτική ηγεσία το σοβαρό ζήτημα των βιαιοπραγιών στις υπηρεσίες υγείας με υπομνήματα και πραγματοποιώντας καμπάνιες με ανάρτηση αφισών σε νοσοκομεία και σταθμούς του Μετρό. Ταυτόχρονα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανέδειξαν τη σοβαρότητα του ζητήματος στις υπηρεσίες ευθύνης τους.

Έξτρα επίδομα σε γιατρούς που μετακινούνται από στρατιωτικό σε πολιτικό νοσοκομείο

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας από τις υπηρεσίες υγείας, ώστε γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ να μπορέσουν απερίσπαστοι ν’ ασχοληθούν με τη φροντίδα των ασθενών τους».

Το νομοσχέδιο αναφέρει:

Άρθρο 33

Διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων και χώρων εκπαίδευσης – Προσθήκη παρ. 4 και 5 στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα.

Στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα προστίθενται παρ. 4 και 5 σχετικά με τη διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών υγείας και χώρων εκπαίδευσης.

Άρθρο 29

Τα εγκλήματα σε βάρος του νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης διώκονται πάντοτε αυτεπαγγέλτως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ