Πιλότος Θεσσαλονίκη 28 Οκτωβρίου: Το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Πιλότος Θεσσαλονίκη 28 Οκτωβρίου: Το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Μια ιδιαίτερη στιγμή στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν η πτήση του πιλότου Χρήστου Πάρι Χαρίτου με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16. Ο πιλότος ανήκει στην ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “ΖΕΥΣ” της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο Ίκαρος Χαρίτος έστειλε ένα μήνυμα, λέγοντας: “Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα”.

Από την εξέδρα των επισήμων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα, λέγοντας ότι η πατρίδα τους ευγνωμονεί.

Δείτε βίντεο από τη διέλευση ελικοπτέρων Apache, μαχητικών Rafale, του θρυλικού Spitfire και ενός F-16 από τη Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο Ίκαρος της Ομάδας «ΖΕΥΣ», Χρήστος – Πάρις Χαρίτος

Ο Χρήστος – Πάρις Χαρίτος είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων “ΖΕΥΣ”. Σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι το να γίνει πιλότος ήταν το όνειρο του από παιδί και είναι ευγνώμον που το πέτυχε. Είπε ότι το επάγγελμα αυτό απαιτεί πολλή αγάπη και δουλειά, αλλά σε ανταμείβει πολλαπλά. Ανέφερε ότι η συμμετοχή του στην ομάδα “ΖΕΥΣ” είναι μια μεγάλη τιμή για εκείνον και είναι περήφανος που μπορεί να παρουσιάσει το πρόγραμμα επίδειξης της ομάδας.

Δύο διαφορετικές εμπειρίες, ένας κορυφαίος επαγγελματισμός

Ο Χρήστος – Πάρις Χαρίτος πετάει σε κανονικές αποστολές με F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και είναι μέλος της ομάδας “ΖΕΥΣ” από το 2014. Σχετικά με τη συμμετοχή του στην ομάδα “ΖΕΥΣ”, είπε ότι έχει ζήσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες και ρόλους, αλλά όλες τις εκτιμά ως συναρπαστικές. Περιγράφοντας την πορεία του, είπε ότι είναι ευγνώμον που έχει καταφέρει να γίνει ο Χειριστής της Ομάδας “ΖΕΥΣ” και ότι απολαμβάνει τη συμμετοχή του στα αεροπορικά σόου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε σήμερα την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Η παρέλαση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η παρέλαση των στρατιωτικών μονάδων, μεταξύ των οποίων και η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “ΖΕΥΣ”. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο Ίκαρος Χαρίτος έστειλε ένα μήνυμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ