Τελετή τρισάγιου για τους πιλότους του Canadair: Συγκίνηση στον δήμαρχο

Τελετή τρισάγιου για τους πιλότους του Canadair: Συγκίνηση στον δήμαρχο

Σε μια συγκλονιστική τελετή, τιμήθηκαν οι πιλότοι Χρήστος Μουλά και Περικλής Στεφανίδης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Πλατανιστό, στην Κάρυστο. Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, με βαθιά συγκίνηση ανέφερε ότι οι πιλότοι θα μείνουν αθάνατοι στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας.

«Τιμή και δόξα στους δύο ήρωες, τον Χρήστο και τον Περικλή. Έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τις δικές μας ζωές και τη φύση που απειλήθηκε από την πυρκαγιά. Η συγκίνηση και ο θαυμασμός δεν μπορούν να αποδοθούν με λόγια. Απέναντι στο μεγαλείο αυτής της θυσίας στεκόμαστε σιωπηλοί με σεβασμό και κατεβασμένο κεφάλι. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο κ. Ραβιόλος.

Η τραγωδία και οι ήρωες

Το Canadair των πιλότων συνετρίβη μετά την ρίψη νερού στη φωτιά. Κατά την ανύψωση, ο πλωτήρας του αεροσκάφους αποκολλήθηκε από τον πτερύγιο, με αποτέλεσμα το Canadair να χάσει τη στήριξη του και να συντριβεί. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οι πιλότοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα μέχρι τον τελευταίο αναπνευσμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ