Περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στην Ηλεία: Η παπαδιά φτιάχνει την προβατίνα και ζητά συγγνώμη

Περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στην Ηλεία: Η παπαδιά φτιάχνει την προβατίνα και ζητά συγγνώμη

Στην Ηλεία, η παπαδιά του χωριού υποψιάζεται ότι ήταν η υπεύθυνη για την μαγειρευμένη προβατίνα που οδήγησε 37 ανθρώπους στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση. Ο παπάς της ενορίας επιβεβαίωσε ότι η παπαδιά ετοίμασε το γεύμα. Η παπαδιά που μαγειρεύει εδώ και δέκα χρόνια είναι εκείνη που φροντίζει τη βραστή προβατίνα, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής εμπιστεύονται τις μαγειρικές της ικανότητες. Ωστόσο, αυτή τη φορά το φαγητό αποδείχθηκε χαλασμένο…

Ο παπάς ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους, αλλά αμφισβητώντας τη σχέση του προβλήματος με την προβατίνα. Ανέφερε επίσης ότι ίσως κάποιος άλλος επεμβεί εσφαλμένα στη διαδικασία ετοιμασίας του φαγητού. Ένας από τους ασθενείς μίλησε σε εκπομπή του Alpha, δείχνοντας τα επηρεασμένα του χέρια. Είχε υποστεί μεγάλη ζημιά από τη δηλητηρίαση και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια του παπά.

Αιτία της μαζικής δηλητηρίασης

Οι πρώτες ενδείξεις προέκυψαν στα πλαίσια εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, όταν δύο νέοι άνθρωποι ένιωσαν άσχημα. Μετά από αξιολόγηση στο Κέντρο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα συμπεριλάμβαναν έντονο πόνο στην κοιλιά, ναυτία, εμετό και διάρροια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ