Κίνημα της Πετσέτας στην Πάρο: Πολίτες αντιδρούν στην κατάληψη παραλιών

Κίνημα της Πετσέτας στην Πάρο: Πολίτες αντιδρούν στην κατάληψη παραλιών

Πολίτες στην Πάρο αποφάσισαν να αντιδράσουν στην παράνομη κατάληψη των παραλιών με μια περίεργη, αλλά συμβολική πράξη. Χρησιμοποιώντας τις πετσέτες τους ως “όπλο”, διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Η πρωτοβουλία αυτή, γνωστή ως “Κίνημα της Πετσέτας”, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα social media και έχει φτάσει μέχρι την εισαγγελική παρέμβαση. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Πάρο, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση στις παραλίες του νησιού.

Το “Κίνημα της Πετσέτας” και η “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες”

Το “Κίνημα της Πετσέτας” υποστηρίζεται από την πρωτοβουλία “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches”. Η πρωτοβουλία αυτή ανησυχεί για την παράνομη κατάληψη και εκμετάλλευση των παραλιών από επιχειρήσεις. Οι μέλη της πρωτοβουλίας διαδηλώνουν σε διάφορες παραλίες της Πάρου, φωνάζοντας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Επιπλέον, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία.

lakislazopoulos.jpg

Δήμαρχος Πάρου: Κάποιοι επιχειρηματίες αυθαιρετούν

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, αναφέρθηκε στην παράνομη κατάληψη παραλιών από ορισμένους επιχειρηματίες. Ανέφερε ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και η ρύθμιση γίνεται από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ωστόσο, υπάρχουν παραλίες όπου ορισμένοι επιχειρηματίες αυθαιρετούν, υπερβαίνοντας τα όρια που ορίζουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα επιτραπεί καμία αυθαιρεσία στο νησί.

sea 9089 scaled

Πρόστιμα και ελεγκτικές διαδικασίες

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι οι ελέγχους για παράνομες καταλήψεις έχουν γίνει και οι εκθέσεις έχουν σταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία. Ωστόσο, ορισμένοι επιχειρηματίες δεν έχουν ακόμα λάβει απαντήσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την αυθαιρεσία τους. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δώσει εντολή για έλεγχο της κατάστασης, ενώ ο δήμαρχος δήλωσε ότι ολοκληρώνεται η υποστελέχωση των υπηρεσιών για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ