Παραβατικότητα Ανηλίκων: Ο Νέος Πενταψήφιος Αριθμός 10201

Παραβατικότητα Ανηλίκων: Ο Νέος Πενταψήφιος Αριθμός 10201

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ότι από τις 25 Απριλίου θα είναι διαθέσιμος σε ολόκληρη την Ελλάδα ο πενταψήφιος αριθμός 10201, για την καταγγελία περιστατικών παραβατικότητας ανηλίκων. Γονείς και παιδιά θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά που συμβαίνουν είτε εκείνη τη στιγμή είτε συστηματικά σε μια γειτονιά.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του Μαΐου θα λειτουργήσει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν να ενημερώνουν την αστυνομία συμπληρώνοντας μια φόρμα με τις σχετικές πληροφορίες για περιστατικά παραβατικότητας που παρατηρούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε επίσης στη νεανική παραβατικότητα και τόνισε ότι μέσα σε δύο μήνες πραγματοποιήθηκαν 700 συλλήψεις νέων παραβατών.

Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης των αστυνομικών, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε την έλλειψη αξιολόγησης μέχρι στιγμής, υποσχόμενος ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά. Επισήμανε ότι αστυνομικοί που θα κριθούν ακατάλληλοι θα υφίστανται τις σχετικές συνέπειες.

Εικόνα αρχείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ