Μαγευτικές Φωτογραφίες από το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου της Πανσέληνου του Αυγούστου 2023

Μαγευτικές Φωτογραφίες από το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου της Πανσέληνου του Αυγούστου 2023

Η πρώτη πανσέληνος του Αυγούστου 2023 είναι γνωστή ως «φεγγάρι του οξύρρυγχου». Αυτό το όνομα προέρχεται από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που έπιαναν μεγάλες ποσότητες οξύρρυγχων τον Αύγουστο στις λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Είναι επίσης υπερπανσέληνος, η δεύτερη από τις τέσσερις του 2023. Η υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στο περίγειο, το κοντινότερο σημείο της στη Γη. Το φεγγάρι φαίνεται μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Το Μπλε Φεγγάρι

Ο Αύγουστος του 2023 μας προσφέρει και μια δεύτερη πανσέληνο, που ονομάζεται επίσης “Μπλε Φεγγάρι”. Αυτή είναι μία υπερπανσέληνος και θα λάβει χώρα στις 31 Αυγούστου. Ο όρος “Μπλε Φεγγάρι” χρησιμοποιείται για να περιγράψει την περίπτωση όπου έχουμε δύο πανσέληνους τον ίδιο μήνα. Αυτή η συνδυασμένη εμφάνιση υπερπανσέληνου και “Μπλε Φεγγαριού” συνέβη ξανά τον Δεκέμβριο του 2009 και θα συμβεί ξανά τον Αύγουστο του 2032. Η υπερπανσέληνος του Μπλε Φεγγαριού θα ανατείλει στην Αθήνα στις 8.31 μ.μ.

Ανάμεσα στις δύο πανσελήνους του Αυγούστου, θα υπάρξει και μια νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου. Αυτή η νέα μικρο-Σελήνη θα είναι κοντά στο απόγειο, το απομακρυσμένοτερο σημείο της από τη Γη.

panselinos1 1 panselinos2 1 panselinos3 1 panselinos4 panselinos5 panselinos6 panselinos7 panselinos8 panselinos9 panselinos10 panselinos11 panselinos12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ