Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) κυκλοφόρησε έναν οδηγό που κωδικοποιεί τα θεμελιώδη σημεία της νομοθεσίας για την υποστήριξη των θυμάτων διακρίσεων, παρενόχλησης και βίας στην εργασία. Στο μήνυμα του οδηγού, επισημαίνεται η σαφής υποχρέωση του κράτους και της εργοδοσίας για τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των υποψηφίων για εργασία και των ανέργων.

Στον οδηγό αναφέρεται ότι, σε μια αγορά εργασίας όπου οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες, τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα των διακρίσεων, της παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Η προστασία των θυμάτων και η πρόληψη μέσω συλλογικής δράσης αποτελούν σταθερή προτεραιότητα για τα συνδικάτα.

woman 1006102 1920

Η επαγρύπνηση και η επιμονή μας είναι κρίσιµη

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, υπογραμμίζει τη σημασία της δυνατότητας των συνδικάτων να καταγγέλλουν σε αρμόδιες αρχές, εξ ονόματος των θυμάτων, και την υποχρέωσή τους για την έμπρακτη υποστήριξη αυτών. Επίσης, αναφέρεται στην ανάγκη επιμονής και επαγρύπνησης κατά την εξέταση των καταγγελιών των εργαζομένων σχετικά με τις διακρίσεις, την παρενόχληση και τη βία.

Επίσης, η ΓΣΕΕ τιμά τους εργαζόμενους που αντιδρούν στη βία και στην προσβολή της αξιοπρέπειάς τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αναζητούν στήριξη από τα συνδικάτα για τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασής τους και την προστασία τους από τις διακρίσεις, την παρενόχληση και τη βία στην εργασία.

hand 4117730 1920

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ