Ο Βασίλης Παϊτέρης μιλάει για τη χρήση της λέξης “γύφτος”

Ο Βασίλης Παϊτέρης μιλάει για τη χρήση της λέξης “γύφτος”

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τη χρήση της λέξης “γύφτος” στην εκπομπή “Super Κατερίνα”. Αναφέρθηκε σε μια δημοσίευση του Μάνου Ιωάννου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέβασε μια φωτογραφία του Μιχάλη Ρέππα και έγραψε: “Εγώ κάνω τον γύφτο και αυτός γελάει”. Σχολιάζοντας αυτό, ο Παϊτέρης ανέφερε: “Ο ‘γύφτος’ είναι μια λέξη, η οποία καταρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι ώστε να είναι βρώμικος”.

Πρόσθεσε: “Αν το πούμε σαν να κοροϊδεύει ορισμένους ανθρώπους, ας πούμε τους Ρομά, η λέξη ‘γύφτος’ είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί μένουν σε άθλια κατάσταση – όπως ξέρει όλος ο ελληνικός λαός – χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση ‘να αυτός είναι γύφτος’, άρα αυτός είναι σιδεράς”.

Αναφέρθηκε επίσης στο πώς ο άλλος γέλασε ή πήρε κοροϊδευτικά τη λέξη, αναφέροντας ότι “δεν με πειράζει γιατί δεν απευθύνεται σε κάποιον, απευθύνεται σε ένα επάγγελμα”. Κατέληξε: “Έχω πει επανειλημμένως, δεν με πειράζει γιατί δεν απευθύνεται σε κάποιον, απευθύνεται σε ένα επάγγελμα. Μπορεί να πιάσει όλους τους σιδεράδες και να πει: ‘Παιδιά είστε βρώμικοι'”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ