Νέες Άδειες TalentVisa και TechVisa από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ποιοι Καλύπτονται

Νέες Άδειες TalentVisa και TechVisa από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ποιοι Καλύπτονται

Ένα νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου φέρνει δύο νέες άδειες για μετανάστες, τη TalentVisa και τη TechVisa, με σκοπό την προσέλκυση ταλέντων και την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Η νόμιμη μετανάστευση υπό όρους αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση του διοικητικού μηχανισμού προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Tech Visa για Εργασία σε Νέες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η Greek Tech Visa είναι ένα πρόγραμμα για εργαζόμενους, ιδρυτές και επενδυτές εκτός ΕΕ προκειμένου να αποκτήσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση του τεχνολογικού οικοσυστήματος της χώρας και στην προσθήκη νέων ταλέντων που θα προωθήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με παρόμοια προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ απευθύνεται σε ατομα με υψηλή εξειδίκευση και ταλέντο.

Προϋποθέσεις για την Talent Visa

Η Talent Visa αφορά αποφοίτους πανεπιστημίων εξωτερικού με αναγνωρισμένο κύρος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εργασίας στην Ελλάδα για ένα έτος. Δεν απαιτείται προσφορά εργασίας για την αίτηση, αλλά ο κάτοχος μπορεί να αναζητήσει απασχόληση κατά την παραμονή του με βάση την άδεια TalentVisa. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και να είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία.

Οι απαιτήσεις για τις άδειες εστιάζουν στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την ικανότητα αυτοχρηματοδότησης και τη συνεισφορά στην τοπική οικονομία. Με την υιοθέτηση αυτών των προγραμμάτων, η Ελλάδα δεσμεύεται να προσελκύσει και να διατηρήσει ταλαντούχους επαγγελματίες που θα συμβάλουν στην καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ