Νέα Αγχίαλος: Κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τις πυρκαγιές

Νέα Αγχίαλος: Κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τις πυρκαγιές

Χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου επιστρέφουν σπίτια τους μετά την κατασβεστική επέμβαση της πολεμικής αεροπορίας. Ο έλεγχος της περιοχής έχει ολοκληρωθεί, αλλά η ζώνη απαγόρευσης 3 χιλιομέτρων γύρω από τις εγκαταστάσεις παραμένει σε ισχύ. Οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν με τα δικά τους αυτοκίνητα ή με λεωφορεία από το Βόλο. Η περιοχή της Νέας Αγχιάλου είναι πλέον ασφαλής. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι δεν κινδύνεψε κανείς και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η αεροπορική βάση της περιοχής κρίνεται ασφαλής, όμως η κίνηση σε ακτίνα μικρότερη των 3 χιλιομέτρων εξακολουθεί να απαγορεύεται.

nea agxialos3 1

Δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημέρωσε ότι κανένας δεν κινδύνευσε και η αεροπορική βάση είναι ασφαλής. Η περιοχή δεν έχει πλέον ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς και οι συνθήκες είναι ασφαλείς. Τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μεταφέρθηκαν σε άλλα αεροδρόμια για λόγους πρόληψης. Επίσης, εκκενώθηκε ο οικισμός των αξιωματικών που βρίσκεται σε περιοχή εντός της αεροπορικής βάσης της περιοχής. Οι πυροτεχνουργοί της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού ξηράς έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να προσέλθουν όταν οι συνθήκες επιτρέψουν. Τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας είχαν ηδη εφαρμοστεί πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, περιλαμβανομένων των ζωνών πυρασφαλείας γύρω από τις εγκαταστάσεις της περιοχής.

nea agxialos4 1

“Τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή”

Η Ελληνική Αστυνομία έχει δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας 3 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή και έχει εκπέμψει κατάλληλο σήμα στo 112. Η αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου θεωρείται ασφαλής και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στο στρατόπεδο πυρομαχικών της περιοχής΄Καράμπα, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι πυροτεχνουργοί της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού ξηράς βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμοι να επέμβουν μόλις υπάρξει ασφαλές περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ