Μικρολίμανο κλοπή αυτοκινήτου: Ένας επιχειρηματίας και ένας διακινητής μεταναστών

Μικρολίμανο κλοπή αυτοκινήτου: Ένας επιχειρηματίας και ένας διακινητής μεταναστών

Ένα αυτοκίνητο που κλάπηκε στις 24 Αυγούστου από τον Πειραιά εμφανίζεται λίγες ώρες αργότερα σε ένα βίντεο που ανέβασε ένας διακινητής μεταναστών στον Έβρο. Στο βίντεο ακούγεται αραβική μουσική και 12 μετανάστες να προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα. Το αυτοκίνητο ανήκει σε ένα διευθυντή ενός γνωστού εστιατορίου στο Μικρολίμανο και βρέθηκε στα χέρια του διακινητή για τη μεταφορά μεταναστών.

Ο ιδιοκτήτης, μιλώντας στο MEGA, αναφέρει: “Αυτός είναι ένας διακινητής και δεν είναι δυνατόν… Σημαίνει ότι κυκλοφορεί σαν να μπαίνει στο σπίτι σας, στο δικό μου σπίτι, στο σπίτι κάποιου άλλου, κλέβει το αυτοκίνητο, τραβάει μια φωτογραφία, τη δημοσιεύει και λέει “δείτε”.

«Όταν είδα το βίντεο, δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω, αν έπρεπε να σοκαριστώ ή αν έπρεπε να εξοργιστώ, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους που μπήκαν στο αυτοκίνητο, εύχομαι να είναι καλά. Αλλά αυτός που πήρε το αυτοκίνητο πρέπει να βρεθεί», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Η κλοπή έγινε στις 24 Αυγούστου

Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στην Καστέλλα και λίγο αργότερα κοιμήθηκε: «Μπήκα και κοιμήθηκα, το πρωί ξυπνάει ο αδελφός μου και μου λέει: “το αυτοκίνητο δεν είναι εδώ”, του λέω: “τι εννοείς;”. Μου λέει: “δεν είναι εδώ, ρε συ».

Ανακοίνωσε την κλοπή στο διαδίκτυο και λίγες ώρες αργότερα, έλαβε την πρώτη πληροφορία. «Κατέθεσα αγνώστους για κλοπή και περίπου στις 13:00, 13:30 το μεσημέρι. Έλαβα μια κλήση από τα διόδια της Μουσθένης έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ένας άνθρωπος που είχε δει τη δημοσίευση με είπε: “μόλις είδα τη φωτογραφία σου στο Facebook”. Δεν ήξερα αυτόν τον άνθρωπο.

Μου είπε: «πρέπει να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο μόλις πέρασε από τα διόδια, το είδα με τα μάτια μου». Το αυτοκίνητο τελικά κατέληξε στον Έβρο. Αστυνομικοί το εντόπισαν με ανοιχτό το καπό και χωρίς μπαταρία. «Βρέθηκε περίπου στις 19:00, 20:00 μετά το μεσημέρι, μετά από καταδίωξη, γιατί κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Βρέθηκε στο Σουφλί ανάμεσα στο Μέγα Δέρειο, παρατημένο σε κάποια χωριά κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία. Αυτοί παρέτησαν το αυτοκίνητο εκεί και εξαφανίστηκαν», αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ