Μετανάστες στον Έβρο πυρκαγιά: Συνελήφθησαν 13 άτομα με εκρηκτικά υλικά

Μετανάστες στον Έβρο πυρκαγιά: Συνελήφθησαν 13 άτομα με εκρηκτικά υλικά

Ο διωγμένος από την επιχείρησή του στην Αλεξανδρούπολη προσάγεται κατηγορούμενος για την κράτηση 13 μεταναστών. Ωστόσο, οι 13 μετανάστες κατηγορούνται και αυτοί για απόπειρα εμπρησμού. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για την κράτηση και τη μεταφορά μέσα σε φορτηγό 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την πρόκληση εγκλημάτων, βιαιοπραγίες και διχόνοιες με ρατσιστικά κίνητρα, και αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, ένας αλλοδαπός, βαρύνεται επίσης με την παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Όσον αφορά τους 13 μετανάστες, που είναι πακιστανικής και συριακής καταγωγής, κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο. Πρόκειται για μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα και βρέθηκαν στο φορτηγό, όπου τους έπιασαν τρεις κάτοικοι της περιοχής. Οι τρεις πολίτες που τους συνέλαβαν παραπέμπονται επίσης στη δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες τους περιλαμβάνουν την πρόκληση εγκλημάτων, βιαιοπραγίες και διχόνοιες με ρατσιστικά κίνητρα, αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και έκθεση σε κίνδυνο.

Οπτικός μάρτυρας: Η εκδοχή του πολίτη που τους συνέλαβε

Ένας επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής, που φυλάγει το περιπτεράκι του στην Αλεξανδρούπολη, δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τους 13 μετανάστες που κρατήθηκαν παράνομα σε φορτηγό. Ο αλβανικής καταγωγής πολίτης ανέφερε ότι εντόπισε μια ομάδα 13 ατόμων που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε ένα αντικείμενο, κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους ένα μαχαίρι. Αμέσως κάλεσε δύο άλλους ανθρώπους και τους παρακάλεσε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτράπηκε από το να είναι η πηγή ενός πυρκαγιά. Κάλεσε αμέσως την αστυνομία και μετά από δέκα λεπτά έφτασε ένα περιπολικό που τους παρέλαβε.

Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της αναμονής της αστυνομίας, ώστε να γνωστοποιήσει το περιστατικό στους συμπολίτες του. «Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες από την Αλβανία, τη Συρία, την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής και είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι αυτό το γνωρίζουν για όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ