Μέγιστη Άσκηση Σεισμού Μίνωας 2024 Κρήτη: Η Μεγαλύτερη που Έχει Ποτέ Σημειωθεί στην Ελλάδα

Μέγιστη Άσκηση Σεισμού Μίνωας 2024 Κρήτη: Η Μεγαλύτερη που Έχει Ποτέ Σημειωθεί στην Ελλάδα

Τα Σενάρια με Σεισμούς 6,4 και 7,2 Ρίχτερ για την Άσκηση Μίνωας 2024 στην Κρήτη

Η σημαντική άσκηση “Μίνωας”, για την αντισεισμική προστασία, θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Τρίτη σε Χανιά και Ηράκλειο, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Ο κ. Λέκκας τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για την “μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλης της Κρήτης και δέκα υπουργεία. “Η άσκηση θα περιλαμβάνει δύο σενάρια σεισμών. Ο πρώτος θα εκδηλωθεί τη Δευτέρα μετά τις 10:00 και θα είναι κοντά στα Χανιά με ένα μέγεθος 6,4 βαθμών, επηρεάζοντας κυρίως τις περιφερειακές ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου”, ανέφερε.

Το δεύτερο σενάριο θα λάβει χώρα την Τρίτη με σεισμό βόρεια του Ηρακλείου, με μέγεθος 7,2 βαθμών, επηρεάζοντας όλη την Κρήτη, κυρίως τις περιφερειακές ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Η άσκηση περιλαμβάνει 75 επεισόδια, ένα ρεαλιστικό σενάριο προσομοίωσης των επιπτώσεων ενός μεγάλου σεισμού.

seismos

Η άσκηση αναμένεται να συμμετέχουν 100.000 – 150.000 άτομα και περιλαμβάνει εκτός από το κύριο σενάριο και τα επεισόδια, και ολοκληρωμένες δράσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, υπηρεσίες πυροσβεστικής, αστυνομίας, δήμους και τα σχολεία της Κρήτης”. Η άσκηση πραγματοποιείται για προληπτικούς λόγους και προγραμματίζεται να διεξαχθεί μία φορά το χρόνο σε κάθε περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθεί η προετοιμασία σε περίπτωση σεισμικού γεγονότος στην Ελλάδα”, είπε ο καθηγητής.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ