Μεγάλες Αφίξεις Μεταναστών και Συλλήψεις Διακινητών σε Νησιά του Ν. Αιγαίου

Μεγάλες Αφίξεις Μεταναστών και Συλλήψεις Διακινητών σε Νησιά του Ν. Αιγαίου

Σε Νησιά του Ν. Αιγαίου, παρατηρούνται μεγάλες αφίξεις μεταναστών τις τελευταίες ημέρες, καθώς ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα περιπολικό πλοίο εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος στα χωρικά ύδατα της Αγίας Ειρήνης Κω, το οποίο κινούνταν προς την ακτή με μεγάλη ταχύτητα χωρίς τη χρήση των απαιτούμενων φώτων ναυσιπλοΐας.

Καταδίωξη στην Κω – Συλλήψεις Χειριστών

Το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες του. Τελικά, μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό πλοίο, το ταχύπλοο αναγκάστηκε να σταματήσει και οι δύο χειριστές του συνελήφθησαν. Η υπόθεση ερευνάται από το Λιμεναρχείο της Κω.

Εντοπισμός 33 Μεταναστών και Σύλληψη Διακινητή στην Ψέριμο

Επίσης, σήμερα το πρωί, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε για την παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων στον όρμο Βαθύ της Ψερίμου, καθώς και για την αναχώρηση ενός φουσκωτού ταχύπλοου χωρίς την αναγκαία ναυσιπλοΐας φώτα. Αμέσως αντέδρασαν δύο σκάφη του Λιμενικού, εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο, συλλάβοντας τον κυβερνήτη του.

Το ταχύπλοο είχε αναχωρήσει από τις ακτές της Αλικαρνασσού στην Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Οι μετανάστες δήλωσαν ότι κατέβαλαν από 2.000 έως 4.000 ευρώ για τη μεταφορά τους. Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και μετέφερε ασφαλώς στην Καλύμνο 33 αλλοδαπούς (5 άνδρες, 7 γυναίκες και 21 ανήλικους). Η υπόθεση ερευνάται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ