Μάτι, πέντε χρόνια μετά: Η φονική πυρκαγιά που συγκλόνισε την Ελλάδα

Μάτι, πέντε χρόνια μετά: Η φονική πυρκαγιά που συγκλόνισε την Ελλάδα

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Ελλάδας, που προκάλεσε τον θάνατο 104 ανθρώπων. Αυτή η πυρκαγιά ήταν μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και η δεύτερη φονικότερη πυρκαγιά στον 21ο αιώνα παγκοσμίως. Όλα ξεκίνησαν όταν μια φωτιά που ξεκίνησε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Νταού Πεντέλης, εκτός ελέγχου, εξαπλώθηκε με ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Τα ασύρματα μηνύματα και η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής αποκαλύφθηκαν ως τα αδύνατα σημεία στη διαχείριση της καταστροφής. Επίσης, παρουσιάστηκε έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τη φωτιά και τις δυνάμεις που αντιμετώπιζαν την καταστροφή.

Η φονική πυρκαγιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της. Μέσα σε λίγες ώρες, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σπιτιών και ελικοπτέρα και αεροσκάφη επιχείρησαν να την κατασβέσουν.

Ο αριθμός των νεκρών από αυτήν την τραγωδία έφτασε τους 104, καθιστώντας την μία από τις πιο δυσάρεστες στιγμές στην ιστορία της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ