Κυβέρνηση της Ελλάδας: Εκδίδοντας βεβαίωση φοίτησης μαθητή με λίγα κλικ

Κυβέρνηση της Ελλάδας: Εκδίδοντας βεβαίωση φοίτησης μαθητή με λίγα κλικ

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr είτε στην κατηγορία “Εκπαίδευση” και από εκεί στην “Εγγραφή σε σχολείο”

Τώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη “Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” μέσω του gov.gr. Μέσω μιας απλής διαδικασίας, μπορούν να λάβουν τη βεβαίωση σχολείου τους από το my.gov.gr, χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr είτε στην κατηγορία “Εκπαίδευση” και “Εγγραφή σε σχολείο”.

Για να εκδώσουν τη βεβαίωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνδεθούν στο TaxisNet με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης, χωρίς να απαιτείται επιπλέον στοιχεία. Η βεβαίωση φέρει μοναδικό αριθμό και QR κώδικα, καθώς και ηλεκτρονική υπογραφή από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και ισχύει ως ηλεκτρονικό ή έντυπο έγγραφο.

Η βεβαίωση χρησιμοποιείται σε πολλές διοικητικές διαδικασίες, όπως:

– Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

– Επίδομα Στέγασης

– Επίδομα παιδιού

– Αναβολή κατάταξης σπουδαστών

– Αποζημίωση για ακουστικά βαρηκοΐας σε μαθητές

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τους σχετικούς φορείς. Τα στοιχεία των πολιτών αποκτούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ