Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 6 από τους 8 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 6 από τους 8 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά

Την απόγευμα της Τετάρτης, έξι από τους οκτώ συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα χορηγήσει προθεσμία 48 ωρών για τη συνέχιση της ανάκρισης.

Στο κύκλωμα αυτό, που αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενεπλάκησαν ένοχα μέλη του ιατρικού χώρου, με τον ηγέτη να είναι ένας γνωστός γιατρός στα Χανιά. Οι κατηγορούμενοι επίσης απέκτησαν πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ιατρικής. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες συλλήψεις.

Η ομάδα αξιοποιούσε ευάλωτες γυναίκες, τις οποίες εκμεταλλευόταν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες. Επίσης, παραπλάνα και απατούσε ασθενείς μέσω εικονικών εξωσωματικών εμβρυομεταφορών, καθώς εμπλέκονταν και σε παράνομες υιοθεσίες.

Οι κατηγορίες εναντίον τους

Οι κατηγορίες που επιβάλλονται είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, συμμετοχή σε παράνομες υιοθεσίες ανηλίκων για επαγγελματικούς λόγους, παραβίαση του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ