Κροάτες χούλιγκαν – σύνορα: Μέτρα ασφαλείας για τη σύλληψη των υπόλοιπων

Κροάτες χούλιγκαν – σύνορα: Μέτρα ασφαλείας για τη σύλληψη των υπόλοιπων

Για να συλλάβουν τους Κροάτες χούλιγκαν που εμπλέκονται στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα έχουν εγκαταστήσει μπλόκα σε όλα τα σύνορα της χώρας. Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες για ελέγχους σε οχήματα και επιβάτες που εξέρχονται από τη χώρα. Παρά τις προσπάθειες, οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 50 άτομα ακόμη καταφέρνουν να διαφύγουν τη σύλληψη.

Σε μια ειδική επιχείρηση, πέντε Κροάτες χούλιγκαν συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα πριν από λίγες ώρες. Οι άτομα αυτά, ηλικίας από 25 εώς 41 ετών, προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στο Μπάρι της Ιταλίας. Σημείωτεονες για την αστυνομία ήταν οι ισχυρισμοί τους πως βρίσκονταν στην Ελλάδα για διακοπές, παρόλα αυτά απουσίαζαν από τους εκουσίους ελέγχους για να διαπιστωθεί η αλήθεια. Οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

kroates sinora1

«Αποσκεδαστικές διακοπές»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα για αποσκεδαστικές διακοπές. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές αμφισβητούν αυτή τη δήλωση διότι είχαν παραμείνει μόνο για δύο ημέρες και δεν είχαν μαζί τους προσωπικά αντικείμενα όπως ρούχα. Τελικά, οι πέντε Κροάτες χούλιγκαν συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα στη ΓΑΔΑ.

Λίγο πριν αυτό, συνελήφθη ένας 19χρονος Κροάτης στην Κακαβιά καθώς ετοιμαζόταν να περάσει στην Αλβανία. Ο νεαρός κίνησε υποψίες διότι δεν είχε καμία τσάντα μαζί του και μετά από έλεγχο συνελήφθη. Παράλληλα, ένας φίλαθλος της ΑΕΚ συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη Δευτέρα.

Σοβαρή ανάρρωση ενός από τους τραυματίες

Ο 21χρονος ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση με πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι από χτυπήματα. Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του. Υπάρχει ακόμα ένας άλλος νεαρός που νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα και ζώει στη Γαλλία. Ο νεαρός αυτός βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρει το διαρκείας εισιτήριο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δέχτηκε επίθεση με λοστούς και καψίματα από καπνογόνα ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί σε ένα χαντάκι. Ένας τρίτος φίλαθλος της Ένωσης νοσηλεύεται ελαφρώς τραυματισμένος από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Ο καταδικασμένος νεαρός Μιχάλης Κουτσουρής υπέστη πολλαπλές μαχαιριές και άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα το βράδυ.

Τα επόμενα ματς δημιουργούν ανησυχία

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσεΐγ. Ενώ ο φόβος για βίαια περιστατικά παράλογης άσκοπης βίας προκαλείται από τις περιστάσεις της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έχασε τη ζωή του ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κουτσουρής (7/8).

kroates sinora4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ