Κικίλιας: “Πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος μπροστά μας”

Κικίλιας: “Πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος μπροστά μας”

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά τις πυρκαγιές. Τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες που πλήττουν ακόμα και τις ισχυρές οικονομίες, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στο Ντουμπάι.

Καθώς οι πυρκαγιές αυξάνονται και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν καθημερινά μάχες, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέροντας τις αναγκαίες αλλαγές στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Επίσης, υπογράμμισε την σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των δασών και την ανάγκη για συντονισμένη δράση από όλους.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, εξοπλισμό και εκπαίδευση προσωπικού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόληψη και η συνειδητοποίηση αποτελούν κύριους πυλώνες στη μάχη ενάντια στις πυρκαγιές, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ