Η φωτιά πυροδοτεί συναγερμό για εκκένωση τριών περιοχών στην Καβάλα

Η φωτιά πυροδοτεί συναγερμό για εκκένωση τριών περιοχών στην Καβάλα

Η φωτιά στην Καβάλα εξαπλώνεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8). Ένα νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:00 για την εκκένωση τριών ακόμα περιοχών, το Νέο Ξεριά, το Παλαιό Ξεριά και την Γέροντα. “Αν βρίσκεστε στο Νέο Ξεριά, το Παλαιό Ξεριά και την Γέροντα, εκκενώστε προς τον κόμβο Χρυσούπολης” αναφέρει το μήνυμα.

Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα “112” για την εκκένωση του Διαλεκτού, της Δαμασκηνιάς, του Εκλεκτού και της Αβραμυλιάς προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τέσσερις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Δύο από αυτούς έχουν εγκαύματα. Επίσης, ένα όχημα υπέστη ζημιές. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους και εξάπλωση της φωτιάς σε κοντινές περιοχές. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση.

Περιορισμός της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδός

Προς το Διαλεκτό, σπίτια έχουν καεί, ενώ ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες. Έχουν επίσης καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Διαλεκτό ήταν ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη και στους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης. Η Αστυνομία έκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων για 45 λεπτά από τον κόμβο Χρυσούπολης Καβάλας μέχρι τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης.

Στο ευρύτερο τμήμα του Διαλεκτού καίγονται ελαιώνες και καλλιέργειες. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ