Καταδίωξη στη Βοιωτία: Καταθέσεις αστυνομικού και αδελφού θύματος σχετικά με τον θάνατο ενός 17χρονου Ρομά

Καταδίωξη στη Βοιωτία: Καταθέσεις αστυνομικού και αδελφού θύματος σχετικά με τον θάνατο ενός 17χρονου Ρομά

Ένας συνάδελφος του αστυνομικού περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία. Κατά την κατάθεσή του, ο ίδιος είδε τον αστυνομικό να τραβάει τον οδηγό του αυτοκινήτου και να ακούσει ένα πυροβολισμό. Επίσης, ένας άλλος αστυνομικός κατέθεσε για το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να δει τον συνάδελφό του να κρατάει όπλο, αφού επικεντρωνόταν στην κατάσταση του οχήματος που καταδιώκανε.

Ακόμη, διάφοροι αστυνομικοί παρουσίασαν το σενάριο της καταδίωξης του οχήματος του θύματος, αποκαλύπτοντας την κίνησή τους να τα κολλήσουν και να τα σταματήσουν, χρησιμοποιώντας τα φώτα και την κόρνα του αυτοκινήτου τους. Επίσης, ανέφεραν ότι το αστυνομικό όχημα ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 160 km/h και αριστερά στον αντίθετο δρόμο κυκλοφορίας.

Ένας αστυνομικός και αδελφός του θύματος διερήγνυαν το περιστατικό, με τον αδελφό του να αφηγείται πώς ένα περιπολικό τους καταδίωκε και οδήγησε σε μια συνfrontation. Σύμφωνα με τον αδελφό, ο αστυνομικός κατέβηκε από το τζιπ με το πιστόλι του και κλώτσησε τον αδελφό του, τον σήμαδεψε και τον πυροβόλησε, καταλήγοντας στο θανάσιμο τραυματισμό του θύματος.

Τέλος, ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή της καταδίωξης και του πυροβολισμού του θύματος, καθώς επίσης και τις απανωτές απαιτήσεις να σταματήσει από το αστυνομικό τζιπ. Από το πόρισμα του ιατροδικαστή φαίνεται πως ο 17χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του λόγω τραύματος στον λαιμό από πυροβολισμό και το πόρισμα διευκρινίζει τη φρικτή σκηνή της καταδίωξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ