Καταδικάστηκε Ο Ιδιοκτήτης Διαμερίσματος στην Θεσσαλονίκη για Κρυφή Κάμερα που Κατέγραφε Φοιτήτρια

Καταδικάστηκε Ο Ιδιοκτήτης Διαμερίσματος στην Θεσσαλονίκη για Κρυφή Κάμερα που Κατέγραφε Φοιτήτρια

Στη Θεσσαλονίκη, ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών με τριετή αναστολή, για τον λόγο ότι κατέγραφε με μια κρυφή κάμερα την ιδιωτική ζωή μιας φοιτήτριας που νοίκιαζε το διαμέρισμα. Η υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019, όταν η 18χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε το περιστατικό. Αν και το διαμέρισμα προοριζόταν για βραχυχρόνια μίσθωση, ο ιδιοκτήτης συμφώνησε να το νοικιάσει στη φοιτήτρια για έναν χρόνο. Η φοιτήτρια είχε αντιληφθεί την κρυφή κάμερα, αλλά είχε διαβεβαιωθεί ότι αυτή ήταν απενεργοποιημένη. Όταν όμως διαπίστωσε ότι έβλεπε προς το κρεβάτι της, το κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Η φοιτήτρια εξέφρασε φόβους για την πιθανότητα διαρροής υλικού με τις προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο. Ο έμπειρος πραγματογνώμονας κατέληξε πως η κάμερα δεν κατέγραφε προσωπικές στιγμές. Η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τις καταγγελίες “μυθεύματα”. Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι υπήρξαν λάθη στην απόφαση του δικαστηρίου.

kamera

Η Μήνυση και η Κατακχείρωση

Η φοιτήτρια είχε νοικιάσει το διαμέρισμα μέσω διαφόρων πλατφορμών κρατήσεων, χωρίς μεσίτη. Το διαμέρισμα βρισκόταν σε κεντρική τοποθεσία, ενώ είχε πλήρη επίπλωση και μια μεγάλη βεράντα με θέα. Η φοιτήτρια, ενθουσιασμένη, το είχε παρουσιάσει σε φίλους ως μια καλή επιλογή σε λογική τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ